Sidor

onsdag 10 februari 2016

Garnteknik

Som ni kanske vet så pluggar jag textilslöjd för att om ca 1,5 år kunna titulera mig slöjdlärare. Både innan och efter jag sökt och kommit in på utbildningen googlade jag (jajjemän...här googlas allt) efter bloggar skrivna av slöjdlärarare, studenter som läser slöjd eller rätt och slätt lärare som bloggar. Jag tycker det är givande att läsa om andras erfarenheter av utbildningen och yrket i sig för att tillsammans med den information som ges ut av skolan bilda mig en egen uppfattning om vad jag ger mig in i, vad det innebär och hur man kan tolka uppgifter mm.

Hur gick resultatet av min googling? Nja, så där.....

Jag hittade inte direkt någon slöjdlärare så jag tänkte att jag startar en egen blogg för att dokumentera det vi gör på utbildningen och som handlar om min stickning. Det har gått så där kan man säga. Uppdateringarna har inte varit så frekventa som jag tänkte mig från början. Hur som helst. Här kommer ett första försök att visa en del av det jag gjort under hösten.


Första momentet handlade om garnteknik och vi fick massor av uppgifter relaterade till det. Ett stort arbete varje gång är att läsa in uppgifterna för att kunna tillverka något som förhoppningsvis funkar till flera uppgifter för att slippa göra så många produkter. 

Om vi börjar från vänster i bild så ser ni en virkad korg tillverkad av plastpåsar. Uppgiften var att sticka eller virka något i ett "icke-garn". När jag ändå höll på såg jag till att uppfylla kravet på en rund platta (botten), virka glest mönster (kanten högst upp) och stolpar. 


Vi skulle även ha ett användningsområde för produkten och här ser ni vad jag använder den till. Den perfekta topskorgen på toa. 

Att virka i plast var ingen hejdundrande upplevelse och innan jag landade i den här lilla korgen började jag på ett mycket större projekt då jag tänkte mig en glest virkad väska a la´80-tal. Jag höll på ganska länge med den innan jag gav upp. Så rätt snabbt lärde jag mig att nyckeln till att hinna med alla uppgifter är att inte fastna i stora projekt. 

Övriga projekt får bli egna inlägg för nu ska den här förkylda kvinnan tillbaka till sängen. Vill ni läsa fler bloggar om vår utbildning ska ni kika in hos mina klasskompisar Elaknit och Malin1 kommentar: