Sidor

onsdag 25 november 2015

Varken hackat eller malet...

Total pluggångest! Försöker skriva men bokstäverna vill inte ut genom fingrarna. Kursen som var rolig känns inte alls rolig längre och huvudet mer fyllt av lösa trådar än söta små nystan av härlig kunskap. Jag formligen kräks trassel snart!

Pausar och tänker att fingrarna får jobba med bloggens meningar en stund. Jag har massor och åter massor av stickat som inte fått något blogginlägg ännu. För att inte tala om allt jag skulle kunna skriva och visa om projekten i slöjdlärarutbildningen.

Men...vi tar en sak i taget så reder röran upp sig så småningom.

I början av 2015 hade jag precis börjat träffa en hemvändande kompis. Vi träffades på stickcafé ett par gånger i slutet av 2014 och så en dag kom ett meddelande med ett rop på HJÄLP. Min vän hade förälskat sig i det här mönstret. Problemet var bara att hon inte hade stickat något efter engelskt mönster tidigare. Undertecknad ryckte ut som översättare och det hela slutade med att jag stickade en tröja jag med. Jag valde rött dels för att det gick en utmaning på instagram i början av året där folk stickade röda koftor men också så klart för att jag gillar rött.


Mönster: Friday again av Ankestrikk. Tröjan stickas uppifrån och ner och innehåller den svåruttalade contiguous-metoden. Ankestrikks projekt ser enkla ut vid en första anblick men mönstren innehåller fantastiskt mycket spännande tekniker och finesser. Så även om jag inte sticker under stol med att det var rätt mycket tråkig raksträcka så vill jag lyfta fram det här mönstret. Har du ett fint garn och behöver en stilren, välsittande tröja så tveka inte! 
Garn: Sandnes Alpacka. Mjukt, snygg färg och trevligt att sticka med. Jag har dock stört mig på att det nopprar sig så mycket. Nu är jag ingen expert på alpackagarn för jag har inte provat så många men jag har känt mig tveksam att sticka mer i det här garnet. Det kliar inte, vilket är positivt i och för sig. Kanske kan jag tänka mig att testa en sjal, mössa eller vantar för att ställa ytterligare diagnos på nopprigheten. Vi får se.
Stickor: 3,5 mm 

Väldigt nöjd med min fina Friday Again men också att jag hjälpte min vän. En hjälp som resulterat i en kolossal mängd stickade projekt efter engelska mönster för både henne och mig.


På ärmarna och mitt fram går en dekorsöm eller hur man ska benämna det. Det är en maska som lyfts kan man säga.Det som kan vara lite drygt är den eviga blockningen efter varje tvätt. Kanterna rullar upp sig nåt så vansinnigt och med facit i hand skulle jag ha testat någon annan avmaskning.

Sammanfattningsvis är jag nöjd och skulle kunna tänka mig att sticka en till men då i ett annat garn. Den skulle bli snygg i lin.
//Maria

1 kommentar:

  1. Du är bara hur fin som helst i den tröjan!!! Jo, de behövs, alla tre utropstecknen.
    Och så gillar jag din Siri och dotterns fina kofta också, liksom att jag gillar att du bloggar igen.

    SvaraRadera