Sidor

fredag 31 juli 2015

Läsning och ljudböcker

Läsa böcker är helt fantastiskt och jag har alltid tyckt om att läsa. Jag minns att jag inför varje sommarlov hade en lång lista med böcker jag önskade mig i "sommarpresent" av mina föräldrar. Eftersom de tyckte det var bra att jag läste så fick jag oftast flera av böckerna på listan och sen låg jag och läste de första veckorna av lovet. Lagom tills böckerna var lästa var det så varmt att jag mest simmade runt i Bergviken och åt mammas bullar och köpe-Brago på stranden. Snacka om perfekt sommarlov!

Åren vandrar iväg och jag har allt som oftast kommit av mig med läsningen. Kurslitteratur har kommit i vägen för nöjesläsning och hipps vipps stod jag där med två små barn och hade ingen aning om vilka författare jag gillade längre eller hur jag skulle hitta tillbaka till böckernas förlovade land. 

Jag började läsa några titlar mina närmaste rekommenderade och blev så besviken och lite ledsen. De var inte alls bra och ingen av de fångade mig så som andra böcker gjort på tiden när jag nöjesläste mycket och ofta. 

Så jag... kom av mig igen....

Det kom två barn till och så faktiskt lite otippat, ännu mer kurslitteratur. Den här gången har jag läst en del litteraturvetenskap vilket helt klart är till stor hjälp när man ska finna sin väg tillbaka till läsningen. Men ett för mig rätt stort problem kvarstår.....

TIDEN

Den här bloggen är tänkt att handla en hel del om stickning, vilket är det jag lägger en stor del av min tid på. Det går liksom inte ihop med läsning, om man tänker sig läsa mer än mönstret till det man stickar. Eftersom jag alltid försöker finna lösningar så har jag senaste året börjat lyssna på ljudböcker via Storytel. 

Det är ju himla bra att man kan ta del av litteratur och göra nåt annat samtidigt. Passar väl in i vår tid, eller hur ska man uttrycka det? Men jag måste kämpa för att känna mig helt tillfreds med att lyssna istället för att läsa. Det är liksom inte helt hundra i min värld. Känslan att ha en riktig bok i handen, läsa och få karaktärerna att leva i mitt huvud utan påverkan av en uppläsare är något speciellt ändå. Ändå känner jag mig tacksam att kunna ta del av så himla mycket litteratur medan jag gör nåt annat jag älskar, stickning. 

Jag tänkte att det skulle komma några inlägg med böcker jag läst/lyssnat på här. Mest för att jag själv får på pränt vad jag läst men kanske kan någon få ett boktips eller vill dela med sig av egna tankar omkring samma bok i kommentarsfältet.  Vi får se vad det blir helt enkelt. 

Sen kommer vi automatiskt in på ett större läsprojekt som jag gärna vill dela med mig av. Det är något riktigt spännande!

Med önskan om fortsatt trevlig fredagskväll
//Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar